اندروید باکس

اندروید باکس

اندروید باکس :  پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا تولیدکنندگان دستگاه‌های دیجیتال و الکترونیکی دست به تولید تلویزیون‌های هوشمند بزنند. منظور از تلویزیون‌های هوشمند، تلویزیون‌هایی بوده که قابلیت اتصال به اینترنت داشته و می‌توان سیستم عامل اندروید را بر روی آن‌ها نصب نمود. با این حالا بسیاری از افراد هستند که از تلویزیون‌های غیرهوشمند استفاده می‌کنند و تمایلی به خرید تلویزیون‌های هوشمند ندارند.

از طرفی بدشان نمی‌آید که تلویزیونی که از آن استفاده می‌کنند، قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشد. چنین کسانی میبایست از اندروید باکس‌ها استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با دستگاه اندروید باکس آشنا کرده و قابلیت‌های آن را بررسی کنیم.

اندروید باکس چیست و چه تفاوتی با تی‌ وی باکس دارد؟

اندروید باکس دستگاه پیشرفته‌ای بوده که به سیستم عامل اندروید مجهز شده میباشد و می‌تواند ۱ تلویزیون غیرهوشمند را به تلویزیون هوشمندی که امکان اتصال به اینترنت و بهره‌مندی از سیستم عامل اندروید دارد تبدیل بکند. با استفاده از اندروید باکس می‌توان از تلویزیون همچون ۱ گوشی یا تبلت اندرویدی استفاده کرده و انواع شبکه‌های اجتماعی، نرم‌ افزارهای پخش فیلم، انواع بازی‌های اندرویدی و… را روی تلویزیون اجرا کرد.

به عبارت دیگر می‌توان اندروید باکس را گوشی موبایلی در پیشنهاد گرفت که صفحه نمایش آن تلویزیون میباشد. نمونه دیگری از دستگاه‌هایی که امکان اتصال به اینترنت را دارند تی‌ وی باکس بوده که بسیاری از افراد آن را با اندروید باکس اشتباه می‌گیرند. تی‌وی باکس‌ها دستگاه‌هایی هستند که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند ولی برای نصب نرم‌ افزار بر روی آن‌ها محدودیت‌هایی وجود دارد.

در واقع این دستگاه‌ها تنها نرم‌ افزارهای مشخصی مثل یوتیوب یا Netflix را پشتیبانی کرده و نمی‌توان هر نرم‌ افزاری را بر روی آن‌ها نصب کرد.

اندروید باکس
اندروید باکس

قابلیت‌ها و امکانات اندروید باکس

بعد از پرسیدن سوال: اندروید باکس چیست ؟ بهتر میباشد نگاهی کلی به قابلیت‌های آن داشته باشیم. اندروید باکس‌ها از قابلیت‌های بیشماری برخوردار بوده و کاربردهای فراوانی دارند. از جمله رایج‌ترین کاربردهای اندروید باکس‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود.

وب‌گردی با استفاده از نرم‌ افزارهای مختلف مثل Chrome و Firefox
امکان اجرای بازی‌های اندرویدی
پشتیبانی از کیبورد و ماوس گیمینگ و گیم پد
قابلیت نصب و اجرای انواع نرم‌ افزارهای ارتباطی مثل تلگرام، اینستاگرام و اسکایپ
قابلیت اجرای برنامه‌های تلویزیونی با استفاده از نرم‌ افزارهای داخلی و خارجی مثل Amazon، آیو، فیلیمو و نماوا
قابلیت پخش استریم
قابل استفاده برای سیستم‌های IPTV در هتل‌ها و ساختمان‌های بزرگ
قابل استفاده در پروژه‌های دیجیتال ساینیج
قابلیت پشتیبانی از سیم‌کارت در برخی مدل‌ها و عدم نیاز به اتصال به اینترنت جداگانه
قابلیت دسترسی به ایمیل‌ها
امکان نصب و اجرای نرم‌ افزارهای پخش موسیقی
قابلیت نصب Play Store روی اندروید باکس
امکان نصب نرم‌ افزارهای مختلف از روی فلش، کارت SD و هارد اکسترنال بر روی اندروید باکس
قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی
قابلیت پشتیبانی از Kodi
امکان اتصال وبکم به اندروید باکس

پورت‌ها و اتصالات موجود در اندروید باکس

اتصال اندروید باکس به تلویزیون معمولاً از راه پورت HDMI تعبیه شده در آن‌ها گونه می‌گیرد. در برخی نمونه‌ها هم ۳ فیش AV درگاه ارتباطی اندروید باکس و تلویزیون می‌باشد. اندروید باکس‌ها قابلیت اتصال به شبکه WiFi را داشته و جهت اتصال انواع هارد، فلش مموری، ماوس و کیبورد گیمینگ و دیگر لوازم جانبی، پورت USB هم در آن‌ها تعبیه شده میباشد. اگرچه وجود تمامی این پورت‌ها و اتصالات در انواع اندروید باکس مشترک میباشد، ولی تعداد پورت‌ها و کیفیت و نوع اتصالات با یک‌دیگر تفاوت دارد.

به عنوان مثال تعداد پورت‌های USB می‌تواند در مدل‌های مختلف اندروید باکس متفاوت بوده و یا نوع پورت‌های USB متغیر باشد. به عنوان مثال برخی از اندروید باکس‌ها به پورت USB سه مجهز شده‌اند. از لحاظ کیفیت اتصالات هم امکان دارد برخی از اندروید باکس‌ها مجهز به شبکه WiFi پنج گیگاهرتز بوده و برخی از آن‌ها به شبکه WiFi دو.چهار گیگاهرتز مجهز شده باشند.

با توجه به این مورد کاربران در هنگام خرید اندروید باکس میبایست نیازهای خود را مد پیشنهاد قرار داده و دستگاهی با اتصالات و پورت‌های مورد نیاز خود را تهیه کنند.

آموزش کار با اندروید باکس

حالا که متوجه شدیم اندروید باکس چیست و نسبت به قابلیت‌ها و امکانات این دستگاه آگاهی پیدا کردیم، وقت آن رسیده تا نحوه کار با اندروید باکس‌ها را توضیح بدهیم. همانطور که گفته شد در اندروید باکس‌ها پورت‌هایی تعبیه شده که اتصال این دستگاه به تلویزیون را برقرار می‌کند. جهت اتصال اندروید باکس به تلویزیون، در اول میبایست کابل HDMI را به این دستگاه و به تلویزیون متصل کرده و در بین گزینه‌های HDMI موجود روی تلویزیون، ورودی تلویزیون را روی پورت متصل به اندروید باکس تنظیم نمایید.

پس از برقراری اتصال سیمی بین اندروید باکس و تلویزیون، نوبت به فعال نمودن دسترسی آن به شبکه اینترنت میباشد که این اتصال از راه WiFi یا کابل شبکه گونه می‌گیرد. جهت دسترسی به اتصالات شبکه می‌توان به بخش Setting دستگاه رفته و یا از گزینه مجزای مربوط به تنظیمات WiFi استفاده نمود. پس از متصل شدن دستگاه به اینترنت، اندروید باکس آماده استفاده خواهد بود.

برای نصب نرم‌ افزارهای مختلف روی این دستگاه میبایست ۱ اکانت گوگل فعال ساخته و از راه آن به Play Store مراجعه کرده و نرم‌ افزارهای مورد نیاز را دانلود کرد. البته این نرم‌ افزارها را می‌توان از راه فلش مموری، هارد اکسترنال، کارت حافظه و … هم به دستگاه منتقل و نصب نمود. از آنجایی که اندروید باکس مجهز به حافظه داخلی بوده، بدون دسترسی به اینترنت هم می‌تواند برنامه‌ها را اجرا بکند.

نحوه انتخاب ۱ اندروید باکس متناسب

از آن‌جایی که اندروید باکس هم همچون سایر دستگاه‌های الکترونیکی یک وسیله کاربردی محسوب می‌شود، ضروری میباشد تا در هنگام خرید آن به برخی نکته ها توجه شده و دستگاهی مناسب با کاربری مد پیشنهاد خریداری شود. از جمله مواردی که در هنگام خرید اندروید باکس میبایست به آن توجه شود می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود.

پردازنده مرکزی اندروید باکس

همانطور که می‌دانیم مغز متفکر این دستگاه پردازنده مرکزی آن میباشد و میبایست مناسب با آنچه از اندروید باکس انتظار دارید دست به انتخاب بزنید. چرا که اگر پردازنده مرکزی از عهده اجرای نرم‌ افزارهای مورد نیاز برنیاید، کیفیت و قدرت سایر قطعات هم نمی‌تواند تاثیری بر عملکرد اندروید باکس داشته باشد. به عنوان مثال اگر قصد دارید از اندروید باکس خود برای گیمینگ استفاده نمایید، قدرت و کیفیت پردازنده مرکزی زیاد حائز اهمیت خواهد بود.

به طور کلی برای این که اندروید باکس خریداری شده لگ نداشته باشد بهتر میباشد به دنبال نمونه‌های مجهز به پردازنده مرکزی حداقل ۴ هسته‌ای، با حداقل فرکانس یک.نه گیگاهرتز باشید.

اندروید باکس
اندروید باکس

پورت‌های USB اندروید باکس | اندروید باکس چیست ؟

گفته شد که در اندروید باکس‌ها پورت‌های بیشماری تعبیه شده میباشد. چنانچه قصد دارید تا از لوازم جانبی مختلفی برای اندروید باکس خود استفاده نمایید، بهتر میباشد در هنگام خرید به نوع پورت‌های USB و تعداد آن‌ها توجه نمایید. هم چنین اگر قصد دارید از هارد دیسک‌های اکسترنال استفاده نمایید، به دنبال گزینه‌های مجهز به USB سه باشید که از سرعت کافی بهره ببرد.

فضای ذخیره‌سازی اندروید باکس

مورد دیگری که در هنگام خرید اندروید باکس میبایست مد پیشنهاد قرار بگیرد، فضای ذخیره‌سازی آن میباشد. چراکه این فضای ذخیره‌سازی بوده که سیستم عامل اندروید باکس را فعال می‌کند. نوع سیستم عامل اندروید باکس میبایست با میزان حافظه آن هماهنگ باشد تا علاوه بر این که اندروید باکس بتواند به اجرای سیستم عامل بپردازد،

فضای کافی برای نصب نرم‌ افزار‌های مختلف را هم داشته باشد. ضروری به ذکر میباشد که بسیاری از اندروید باکس‌ها مجهز به کارت حافظه خارجی بوده که باعث می‌شود کاربر مناسب با نیاز خود از کارت حافظه با ظرفیت مشخصی استفاده بکند.

سیستم عامل اندروید باکس | اندروید باکس چیست ؟

در هنگام خرید اندروید باکس نکته‌ای که میبایست مد پیشنهاد قرار گرفته شود، سیستم عامل آن میباشد. در هنگام خرید تلاش نمایید به سراغ مدل‌هایی بروید که قابلیت پشتیبانی از سیستم عامل اندروید شش یا بالاتر را داشته باشد. این امر باعث می‌شود تا اندروید باکس عملکرد به‌روزی داشته باشد.

بلوتوث

وقت خرید اندروید باکس به این نکته توجه نمایید که پشتیبانی آن از بلوتوث امری زیاد لازم است؛ چرا که در برخی موارد انتقال فایل‌ها و یا اتصال برخی از قطعات جانبی از راه بلوتوث گونه می‌گیرد.

پشتیبانی از گوگل پلی | اندروید باکس چیست ؟

هنگام خرید اندروید باکس توجه نمایید که به سراغ دستگاه‌هایی بروید که از گوگل پلی پشتیبانی می‌کند. این امر باعث می‌شود تا دانلود و نصب نرم‌ افزارها به راحتی و از راه خود اندروید باکس انجام شده و نیازی به دانلود جداگانه نرم‌ افزارها و انتقال آن‌ها به اندروید باکس از راه فلش یا هارد اکسترنال نباشد.

سیمکارت

اگر قصد اتصال اندروید باکس به WiFi را ندارید، به سراغ گزینه‌هایی بروید که از سیمکارت پشتیبانی می‌کند. این امر باعث می‌شود تا اندروید باکس به اینترنت سیمکارت متصل گردد.

اندروید باکس
اندروید باکس

در ۱ کلام اندروید باکس چیست ؟

خب قبل از به انتها رساندن این مقاله ۱ بار دیگر مشاهده کنیم اندروید باکس چیست ؟ اندروید باکس ۱ دستگاه زیاد کاربردی بوده که ۱ تلویزیون غیرهوشمند را به تلویزیونی هوشمند تبدیل می‌کند. در واقع این دستگاه باعث می‌شود تا تلویزیون بتواند به اینترنت متصل شده و از سیستم عامل اندروید پشتیبانی بکند. این امر باعث می‌شود تا تمامی نرم‌ افزارهای اندرویدی از جمله تلگرام، اینستاگرام، اسکایپ، انواع بازی‌های اندرویدی و… به راحتی بر روی تلویزیون قابل اجرا باشد.

پخش موسیقی و فیلم هم از راه نرم‌ افزارهایی مانند نتفیلیکس، یوتیوب، آمازون، فیلیمو، نماوا و… امکان‌پذیر باشد. اندروید باکس‌ها همچون دیگر دستگاه‌های الکترونیکی شامل بخش‌های مختلفی بوده که از جمله مهم‌ترین این بخش‌ها می‌توان به پردازنده مرکزی، فضای ذخیره‌سازی و پورت های تعبیه شده در آن اشاره نمود. اتصال اندروید باکس به تلویزیون از راه این پورت‌ها گونه گرفته و برای اتصال انواع قطعات جانبی مثل هارد اکسترنال، فلش مموری، کارت حافظه و… به اندروید باکس هم میبایست .

این پورت‌ها استفاده شود. در هنگام خرید اندروید باکس میبایست مناسب با نوع کاربری مد پیشنهاد انتخاب گونه بگیرد تا دستگاه خریداری شده بتواند سیستم عامل اندروید و نرم‌ افزار‌های مختلف اندرویدی را اجرا بکند.

مطالب مرتبط :

11 نظر

  • محمدحسن کشانی

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین بنده ارسال کنین

  • علی اصغر خسروی

    مرسی

  • منصور مرادخانی

    مهندس جان عالی بود

  • غلامحسین اسماعیلی

    منابع این مطلب کجاست؟

  • پرویز شریعتی

    میتونم شماره شما رو داشته باشم؟

  • بهزاد اکبری

    شما پیج اینستا هم دارین؟

  • رامین حیدری

    مطلب به درد بخوری بود

  • عزیز اسکندری

    میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟

  • غلامحسین وکیلی

    اکانت اینستا هم دارید؟

  • یعقوب افشار

    بسیار گویا و شفاف بیان کردید

  • غلامحسین افشار

    مطالب بی نظیر بود

  • نوشتن نظر

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *