ترجیح مردم خرید تولیدات کره ایی نسبت به تولیدات داخل

ترجیح مردم خرید تولیدات کره ایی نسبت به تولیدات داخل

ترجیح مردم خرید تولیدات کره ایی نسبت به تولیدات داخل : دنیای اقتصاد: به‌رغم آن که زیاد شدن هزینه ارز و لغو حضور رسمی برندهای خارجی در بازار کشور، فرصت قابل‌توجهی برای تولید محصول های دیجیتالی ساخت داخل، به‌خصوص در حوزه لوازم صوتی‌تصویری فراهم کرده، ولی رفتار مصرف‌کنندگان نشان می‌دهد شرکت‌های داخلی نتوانسته‌اند آنچنان که میبایست، رضایت مصرف‌کنندگان را جلب کنند. این نشان می‌دهد توسعه تولید داخلی و درست کردن اعتماد در خریداران به چیزی فراتر از حذف رقبای خارجی نیازمند میباشد.

بررسی علت ترجیح خریداران برای خرید تلویزیون های کره ایی نسبت به تولیدات داخلی

در گردشی که در بازار لوازم صوتی‌تصویری کشور داشتیم، گلایه اصلی مصرف‌کنندگان و فروشندگان، کیفیت پایین کالاهای تولید داخل میباشد. فروشندگان بازار لوازم صوتی‌تصویری کشور به تمایل اکثریت خریداران به خرید برندهای خارجی اشاره می‌کنند و معتقدند افرادی که به دلایل مختلفی تلویزیون یا دیگر لوازم صوتی‌تصویری ایرانی می‌خرند، رضایت چندانی از کارکرد، کیفیت و خدمات پس از فروش این محصول های ندارند.

کاهش شدید تقاضا در پی زیاد شدن قیمت‌ها

فعالان بازار لوازم صوتی‌تصویری می‌گویند طی ۲ سال اخیر به‌دلیل زیاد شدن یکباره هزینه کالاها با گران شدن دلار، تقاضا در بازار، کاهش زیاد زیادی داشته میباشد. مشاهدات نشان می‌دهد اکنون بیشتر از ۵۰ درصد کالاهای موجود در بازار متعلق به برندهای خارجی میباشد که عمدتا از راه قاچاق وارد کشور می‌شوند. محمدرضا شهیدی، دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی تصویری، با تایید این که اکنون بیشتر از نیمی از کالاهای این گروه محصولی از راه قاچاق وارد کشور می‌شود گفته است:

با وجود آن که این محصول های اقلام حجیمی هستند، اما مشاهده می‌شود که به راحتی از راه قاچاق وارد کشور و به وفور در بازار یافت می‌شوند. وی در ادامه افزوده است: ۲ سال قبل تنها ده تا پانزده درصد از کالاهای صوتی‌تصویری بازار قاچاق بودند، اما اکنون با خروج برندهای ال‌جی و سامسونگ، این میزان به ۵۰ درصد رسیده میباشد. ازآنجاکه این برندها طرفدارانی در کشور دارند،

به‌نظر می‌رسد بازار قاچاقچیان و دلالان بیشتر از قبل داغ شده و می‌توان گفت منفعت اصلی خروج این برندها به وارد‌کنندگان قاچاقی این محصول های و واسطه‌های آنان در بازار رسیده میباشد.برآورد فروشندگان کالاهای صوتی‌تصویری کشور از تمایل خریداران این بازار، حاکی از آن میباشد که بیشتر از نیمی از خریداران، خرید کالاهای خارجی همچون ال‌جی، سامسونگ و سونی را به تولیدات داخل ترجیح می‌دهند.

گفت وگوی علی خسروی با دنیای اقتصاد

علی خسروی، از فروشندگان بازار لوازم صوتی‌تصویری کشور در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: متاسفانه با توجه به این که برندهای خارجی دیگر در کشور نمایندگی رسمی ندارند و نیاز کالای خارجی بازار از راه واردات غیرقانونی تامین می‌شود، فرصت‌های بسیاری برای سوءاستفاده‌گران درست کردن شده و کالاهای فیک را با نام برندهای معروف خارجی به خریداران می‌فروشند.

ترجیح مردم خرید تولیدات کره ایی نسبت به تولیدات داخل
ترجیح مردم خرید تولیدات کره ایی نسبت به تولیدات داخل

خسروی می‌افزاید: اکنون تقاضا در بازار در پایین‌ترین حد سال‌های اخیر میباشد و مردم از قدرت خرید چندانی برخوردار نیستند. وی می‌گوید: خریدهایی از نوع تعویض مدل تلویزیون بوسیله خانواده‌ها به حداقل رسیده و عمدتا تنها کسانی که مجبور به خرید کالایی هستند به بازار مراجعه می‌کنند.احسان خوش‌سیرت، از دیگر فعالان بازار صوتی‌تصویری کشور هم در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید:

با آن که انتظار می‌رود خرید کالاهایی همچون تلویزیون‌های تولید داخل، مزیتی همچون هزینه کمتر را برای مصرف‌کنندگان درست کردن بکند، ولی مشاهده می‌شود گاهی هزینه برخی مدل‌های محصول ۱ برند خارجی، از مدل‌های مشابه تولید داخل آن پایین‌تر یا هم‌قیمت است؛ که عمدتا در چنین مواقعی خریداران در انتخاب، کالای خارجی را ترجیح می‌دهند. به‌نظر می‌رسد علت اختلاف قیمتی کم‌ کالای صوتی‌تصویری تولید‌کنندگان داخلی با برندهای خارجی را میبایست در ارز مصرفی تولیدکنندگان جست.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری معتقد میباشد، ارز مورد استفاده قاچاقچیان، از ارزی که به تولید‌کنندگان تخصیص داده می‌شود ارزان‌تر است و همین سبب می‌شود گاهی هزینه کالاهای مشابه از برندهای خارجی، ارزان‌تر از همان کالای تولید داخل باشد.

علت بی‌میلی خریداران به تولیدات داخل

خروج برندهای مطرحی همچون ال‌جی و سامسونگ از کشور طی سال اخیر، فرصت زیاد خوبی برای تولیدکنندگان ایرانی بود تا بتوانند ذهن مصرف‌کننده ایرانی را به خرید کالای داخلی سوق دهند؛ ولی شواهد حاکی از آن میباشد که تولیدکنندگان داخلی چندان از این فرصت استفاده نکرده و حتی خریدهایی از کالاهای ایرانی که گاه از سر اجبار و در پی شرایط خاص ورود کالاهای خارجی به کشور بوده‌اند، مصرف‌کنندگان را از لوازم خانگی تولید داخل دلسرد کرده است.

این نشان می‌دهد لزوما خروج برندهای مشهور از بازار به معنای فرصت متناسب برای رشد برندهای داخلی نیست و بیشتر از آن آمادگی صنعت داخلی برای تولید مهم میباشد که شرایط خود را می‌طلبد. خسروی با اشاره به این که درحال‌حاضر عموما هزینه کالایی مثل تلویزیون در برندهای خارجی با برندهای تولید داخل تفاوت چندانی ندارد می‌گوید: با وجود آن که کالاهای ایرانی ضمانت‌های دوساله و خدمات پس از فروش دارند، ولی مصرف‌کننده ایرانی چندان اقبالی به خرید تلویزیون‌های تولید داخل ندارد.

زیرا زمانیکه یکی از آشنایان فرد از کیفیت پایین ارائه خدمات پس از فروش تلویزیون‌های ایرانی یا خرابی‌های مکرر این محصول های می‌گوید، خریدار عطای داشتن آپشن خدمات پس از فروش را به لقایش می‌بخشد و ترجیح می‌دهد از همان برند خارجی که امتحان خود را پس داده با قیمتی بالا خرید بکند. وی می‌افزاید:

به صرفه نبودن خرید کالای داخلی

بی‌اعتمادی و دلسردی از کیفیت کالاهای صوتی‌تصویری تولید داخل به حدی میباشد که حتی خریدار با وجود ریسک‌های وجود کالاهای خارجی تقلبی در بازار، گاهی حاضر می‌شود آن برند خارجی را بدون ضمانت و نبود هیچ نمایندگی رسمی در کشور بخرد.

این فعال بازار صوتی‌تصویری کشور معتقد میباشد با وجود آن که چنین انتخاب‌هایی تلخ میباشد ولی میبایست به مصرف‌کننده هم حق داد. وی می‌گوید: درحال‌حاضر هزینه حداقلی ۱ کالای صوتی‌تصویری همچون تلویزیون، معادل حقوق ۲ ماه ۱ کارمند میباشد و فردی که برای تامین این کالا چنین هزینه‌ای متحمل می‌شود، شایسته دریافت ۱ کالا با‌کیفیت پایین و خدمات پس از فروش نامناسب نیست.

براساس قیمت‌های ارائه شده از سوی فروشندگان لوازم صوتی‌تصویری، قیمت ۱ تلویزیون ۴۳ اینچ از برندهای ایرانی همچون دوو، ایکس‌ویژن و… چیزی در حدود پنج میلیون و ۵۰ اینچ حدود هفت میلیون تومان میباشد. هزینه معمول ۱ تلویزیون ۴۳ اینچ سونی حدود نه میلیون تومان، سامسونگ حدود هفت میلیون و ال‌جی حدود هشت میلیون تومان میباشد.

ترجیح مردم خرید تولیدات کره ایی نسبت به تولیدات داخل
ترجیح مردم خرید تولیدات کره ایی نسبت به تولیدات داخل

فروشندگان لوازم صوتی می‌گویند:

گاهی هزینه ۱ تلویزیون با ابعاد مشخص، در برندهای ایرانی و خارجی تفاوت فاحشی ندارد اما عمدتا انتخاب نهایی مصرف‌کنندگان کالای خارجی میباشد.

آسیب فروشندگان از گرانی‌ها

گشت و گذار در بازار لوازم صوتی تصویری و صحبت با فروشندگان و مسوولان اتحادیه، نشان می‌دهد که این صنف در ۲ سال اخیر دیگر همچون گذشته حالا و روز خوبی ندارد. فروشندگان این بازار معتقدند کاهش شدید تقاضای مردم در پی گرانی‌ها، بیشترین آسیب را به این صنف زده میباشد. ابراهیم درستی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی تصویری در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید:

با وجود آن که اکنون در بازار لوازم صوتی‌تصویری کشور، به میزان کافی کالا وجود دارد، ولی به واسطه وابستگی اقلام این بازار به دلار، هزینه محصولاتی همچون تلویزیون شدیدا بالا رفته میباشد و همین سبب شده تا مردم توان و اشتیاق سابق برای خرید یا تعویض مدل‌های دستگاه‌های صوتی‌تصویری را نداشته باشند.درستی با اشاره به این که اکنون امکان تولید کالاهایی همچون تلویزیون (ولو CKD) در کشور وجود دارد، می‌گوید:

وجود شرکت‌های تولیدی داخلی سبب شده بازار صوتی‌تصویری کشور، برخلاف بازار تلفن‌همراه، حداقل با بحران نبود کالای کافی مواجه نباشد، اما در نهایت نبود قدرت خرید کافی در مصرف‌کنندگان سبب شده حالا و روز این صنف پسندیده نباشد. وی می‌افزاید: این گرانی‌ها سبب شده فروش مغازه‌داران به‌شدت افت بکند زیرا اکثر اقلام در کمتر از دو سال، زیاد شدن هزینه سه تا چهار برابری داشته‌اند.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی‌تصویری تاکید می‌کند:

بالغ بر ۴۰ درصد مغازه‌های فروشندگان این صنف، خصوصا در تهران، اجاره‌ای هستند؛ تعطیلی‌های گاه و بیگاه دوره اخیر کرونا هم مزید بر علت شده تا فشار بر فروشندگان لوازم صوتی‌تصویری بیش و بیش شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی ‌تصویری می‌گوید:

با وجود آن که دولت از شرایط سخت این صنف خبر دارد، ولی حمایت چندانی نکرده میباشد. وی می‌افزاید: با توجه به آسیب‌هایی که در مدت اخیر متوجه عمده مغازه‌داران شده میباشد، انتظار می‌رود دولت حداقل در بخش‌هایی همچون مالیات، عوارض شهرداری، بیمه‌های اجتماعی و… از اصناف حمایت بکند، در غیراین‌صورت، بخش زیادی از اصناف و زیرمجموعه‌های آنان به ورشکستگی کشیده می‌شوند.

درستی ضمن تاکید بر این که کالاهای خارجی به طرق مختلف قانونی و غیرقانونی وارد کشور شده و به‌وفور در بازار یافت می‌شوند، می‌گوید: متاسفانه مشاهده می‌شود محصول های برندهای خارجی، با وجود آن که از خارج کشور وارد می‌شوند، در بسیاری مواقع از مدل‌های مشابه تولید داخل آن، هزینه به‌صرفه‌تر یا ارزان‌تری دارند، در نتیجه از تولید‌کنندگان داخلی انتظار می‌رود که با زیاد شدن کیفیت و نوآوری و هم چنین کاهش حاشیه سود، کاری کنند که مصرف‌کننده داخلی دیگر میلی به خرید کالای خارجی نداشته باشد.

وی تاکید می‌کند، در بسیاری موارد تلاش می‌شود با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی و یاری به اقتصاد ملی، نوآوری کمتر در کالاهای ایرانی یا حتی خرابی‌های احتمالی این محصول های راتحمل نمود، ولی نبایستی فراموش نمود که تولید‌کنندگان داخلی میبایست با ارائه خدمات پس از فروش متناسب، از مصرف‌کنندگان حمایت کنند تا مصرف‌کننده ایرانی از خرید کالاهای تولید داخل دلسرد و ناامید نشود.

مطالب مرتبط :

11 نظر

  • سیدعلی قاسمی

    خیلی زیبا بود مهندس

  • غلامعلی جلالی

    شما همیشه امیدوارم کننده صحبت می کنید و این خیلی خوبه

  • میثم طاهری

    واقعا ارزش وقت گذاشتن داشت

  • رامین شریفی

    شما کانال تلگرام هم دارین؟

  • عزیز رضوانی

    مطلب به درد بخوری بود

  • عبدالحسین قادری

    دستخوش

  • محمد قاضی

    هزینه رپورتاژ آگهی توی سایت شما چنده؟

  • داوود عبدالهی

    خیلی دنبال این موضوع بودم

  • امین تقوی

    مطالب بی نظیر بود

  • وحید رضوانی

    aaaaliii bood

  • اصغر رشیدی

    هزینه مشاوره آنلاین و حضوری باهم متفاوته

  • نوشتن نظر

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *