مراقبت از لوازم برقی در برابر نوسانات برق : ضرورت حفاظت از لوازم منزل در مقابل عواملی همچون نوسان برق امروز اهمیت زیاد بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده میباشد. هزینه بالای دستگاهها امکان خرید دوباره این لوازم را محدود کرده میباشداین روزها ضروری میباشد که بیش از گذشته مراقب لوازم منزل باشیم. هزینه اکثر لوازم منزل بصورت صعودی بالا رفته و امکان خرید دوباره و جایگزنی آنان را محدود کرده میباشد. نوسان برق یکی از خطرهایی میباشد که سلامت لوازم برقی منزل را تهدید میکند.
در ادامه متخصصین تعمیر لوازم صوتی و تصویری امدادرایانه به شما میگویند چطور میتوانید لوازم صوتی و تصویری منزل خود را از نوسانات برق محافظت نمایید.
نوسان برق چیست؟ (مراقبت از لوازم برقی در برابر نوسانات برق)
برای دفع هر تهدید میبایست اول آن خطر و تهدید را به طور کامل شناسایی کنیم. برق شهری در ایران ۲۲۰ ولت متناوب میباشد. منظور از نوسان برق زیاد شدن این مقدار تا حدود ۲۵۰ ولت و یا درست کردن پیک های لحظه ای میباشد. این پیک ها در کسری از ثانیه وارد دستگاه میشوند و مقدار آنان تا ۲۰۰۰ ولت میرسد.داخل دستگاهها و در بخش پاور معمولا قطعاتی وجود دارد که در مقابل این امواج عکسالعمل نشان میدهند و از دستگاه حفاظت میکنند.
ولی مشکل آنجاست که این قطعات بکند (slow) هستند و تا وقت واکنش آنان امواج مخرب آسیب خود را به دستگاه وارد کرده میباشد.
محافظ برق چطور عمل میکند؟
بسیاری از ما در منازل و سر راه لوازم مختلف منزل همچون یخچال و فریزر و تلویزیون و رسیور خود از چند راهی های محافظ دار استفاده میکنیم. ولی این محافظ ها در واقع چه کاری برای ما انجام میدهند و نقش حفاظتی آنان چطور است؟داخل این محافظ ها ۱ مدار الکترونیکی اندازه گیری دامنه یا همان ولتاژ برق ورودی وجود دارد. برق کشور ما ۲۲۰ ولت میباشد و اکثر دستگاهها مناسب اب ای ولتاژ ساخته و یا وارد میشوند.
مناسب با این استاندارد مقدار ولتاژ متناسب برای برق ورودی در اکثر دستگاههای محافظ بین ۱۷۵ تا ۲۴۰ ولت تشخیص داده شده میباشد. اگر دامنه برق ورودی به دستگاه محافظ در زمانی بین یک تا سه قیقه در محدوده این رنج باشد خروجی دستگاه فعال شده و چراغ سبز آن روشن میشود.
اشکال محافظ برق چیست؟
یکی از اشکالات یا بهتر بگوییم ویزگی های دستگاههای محافظ برق اینست که هیچ تثبیتی روی مقدار ولتاز انجام نمیدهند. برق خروجی دستگاه دقیقا دارای همان مقدار نوسانی میباشد که برق ورودی دارد. به بیان سادهتر ولتاژ برق ورودی بین رنج نرمال محافظ (بین ۱۷۵ تا ۲۴۰ ولت) تغییر می کند و دستگاه هیچ تاثیری روی آن نمیگذارد.
نکته مهم دیگر در مورد این دستگاه هم همانطور که قبلا هم توضیح دادیم بکند بودن آنهاست. دستگاههای محافظ معمولا برای عکسالعمل حداقل ۱ ثانیه وقت ضروری دارند. در همین وقت دستگاه ما میتواند به شدت آسیب ببیند.
خرابی تلویزیون در اثر نوسان برق
بخش پاور در تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی با روش سوئیچینگ ساخته میشود. دامنه ولتاژ ورودی پاور سوئیچینگ معمولا می تواند بین ۱۱۰ تا ۲۴۰ ولت متغیر باشد. این به آن معناست که برق ورودی دستگاه می تواند بین ۱۱۰ تا ۲۴۰ ولت تغییر بکند بدون آن که در کار نمود دستگاه اختلالی درست کردن شود. در واقع ولتاژهای خروجی بخش پاور با وجود تغییر ولتاژ ورودی ثابت باقی می ماند.
خرابی تلویزیون در اثر نوسان برق معمولا زمانی اتفاق میافتد که نوسانات بیش از حد تحمل پاور باشد. مثلا بیش از ۲۵۰ ولت شود و یا پیک های لحظهای درست کردن شود. حالت دیگری که میتواند سبب آسیب دیدگی تلویزیون ما شود ۲ فاز شدن برق میباشد. همه این تغییرات نامطلوب میتواند به پاور تلویزیون آسیب وارد بکند و میزان خسارت درست کردن شده نسبت به کیفیت ساخت پاور و سطح حفاظتی آن بستگی زیادی دارد.
بعضی از بردهای پاور که در برخی از برندهای معروف همچون پاناسونیک یا سونی استفاده میشوند در وقت درست کردن نوسان برق دچار آسیبهای جزئی میشوند در حالیکه برخی دیگر امکان دارد به شدت آسیب مشاهده کنند و حتی دامنه آسیب به قطعات دیگر هم وارد شود.
جلوگیری از خرابی تلویزیون در اثر نوسان برق
با رعایت چند نکته ساده میتوانید بالاترین سطح حفاظت لوازم صوتی و تصویری از جمله تلویزیون را در مقابل نوسانات برق شهری درست کردن نمایید. نکته اینجاست که نمیتوانیم دستگاهها را به طور کامل حفاظت کنیم و بعلت وصل بودن برق شهری به دستگاهها امکان دارد برخی مواقع نوسانات به دستگاه ما وارد شود. مهم اینست که سطح ورود این نوسانات به حداقل برسد به نحوی که دستگاه به طور مستقیم تحت آسیب قرار نگیرد.
لوازم صوتی و تصویری را از حالت استندبای خارج نمایید
حالت استندبای را میبایست حالت آماده بکار دستگاه معنا نمود ۹ خاموش. در حالت استندبای معمولا حدود ۳۰% از قطعات دستگاه روشن و در حال کار هستند. ضمن کوتاه شدن عمر مفید، این قطعات نسبت به سایر قطعات در معرض نوسانات برق هم قرار دارند.
در مواقع طوفان فیش آنتن هوایی و اتصال برق را با هم جدا نمایید
بسیاری از تلویزیونها بعلت ورود برق به بخش تیونر دچار آسیب دیدگی میشوند. آنتن هوایی بعنوان جذب کننده جرریانهای الکتریکی در هوا، این انرژیهای سرگردان را جذب و به بخش تیونر تلویزیون هدایت میکند.
از چند راهی استاندارد استفاده نمایید
اتصال غلط در هنگام عبور جریان بعلت درست کردن مقاومت گرم میشود. این گرما تا حد درست کردن درست کردن آب شدگی و حتی آتش سوزی در سیمها و اتصالات امکان دارد بالا برود. در حالت استاندارد اتصال بین در قطعه بیاد فاری حدود ۱ پوند را تحمل بکند. به بیان سادهتر ار دوشاخهای را به پریز برق زدید اگر وزنهای حدود نیم کیلو به دوشاخه وصل نمایید نبایستی از پریز جدا شود.
مطالب مرتبط :
11 نظر
خیلی سایت خوبی دارین
هزینه مشاوره آنلاین و حضوری باهم متفاوته
مطالب بی نظیر بود
قیمت مشاورتون چقدره؟
این مطلب حرف نداشت
کانال تلگرامی هم دارید ؟
واقعا ارزش وقت گذاشتن داشت
خیلی عالی بود
میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟
مهندس جان عالی بود
چه مطلب خوبی
نوشتن نظر
دستهها
مطالب اخیر